Makaleler
Kültürsüzlüğün ayrık otları gibi boy attığı, cahillerin kan bağı olmaksızın birbirleriyle akraba olduğu, geçmişini bilmemize rağmen karanlık geleceği yeterince dikkate almadığımız bir çağdayız...
Savaş, yurtsuzluk ve nihayetinde göçmenlik deneyimleriyle kazandığı bakış açısını sanatına yansıtan bir fotoğrafçının hayat hikayesi bu.
Fotoğraf çekmek için ışığa ihtiyacımız var. İyi fotoğraf çekmek için ise hangi ışığı, ne kadar sürede, ne kadar almamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor.
İstiklal Caddesi’nde Tokatlıyan Han’daki ofisinde fotoğraf konuşurken ya da daha çok İstanbul sokaklarında fotoğraf çekerken, eğitim verirken karşılaşabileceğiniz Aramis Kalay, hayatını fotoğrafa adamış bir isim!
Bir bir ayrılıyor ustalar aramızdan. Görevlerini bitirip terk ediyorlar, adına yaşam dediğimiz bu nesnel dünyayı. Tarifsiz bir iç sızısıyla ve dinmeyecek bir özlemle hatırlıyoruz onları.
Türkiye’nin önemli teknoloji dağıtım şirketlerinden biri olan Bilkom, cumhuriyetin 100’üncü yıldönümünde kapsamlı bir projeyi hayat geçirdi.
Fransız fotoğrafçı Robert Doisneau, en çok Paris'in sokak yaşamını konu alan fotoğraflarıyla tanınır. Eski Paris'in romantizmini ve günlük yaşamın doğallığını yakaladığı etkileyici fotoğraflarının en meşhuru, “Le Baiser de l'Hôtel de Ville” (Belediye Oteli'ndeki Öpücük) adlı fotoğrafıdır.
Berlin´de Eylül ayı ortalarında açılışı yapılan iki ayrı sergi, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. İlk durağımız CO Berlin, kapılarını fotoğraf severlere 2023 yılının son üç ayına yayılan, Amerikalı ünlü fotoğrafçı Mary Ellen Mark´ın (1940-2015) sergisiyle açtı.
“Yolunuz düşerse” demeyeceğim çünkü kesin bir dille ifade etmeliyim ki Kore, bir fotoğrafçının yolu düşerse değil, özellikle gidip fotoğraflaması gereken önemli ülkelerden birisi.