• Anasayfa
  • Haberler
  • Nikon, 2024 The Comedy Wildlife Awards İçin Dünyanın En Eğlenceli Karelerini Yayınladı
Nikon, 2024 The Comedy Wildlife Awards İçin Dünyanın En Eğlenceli Karelerini Yayınladı
Haberler

Nikon, 2024 The Comedy Wildlife Awards İçin Dünyanın En Eğlenceli Karelerini Yayınladı

Nikon’un 10 yıl önce başlattığı başlattığı, vahşi yaşamın ve yaşam alanlarının mizah yoluyla korunmasını destekleyen The Comedy Wildlife Awards, bu yıl sonuçlanmadan önce şimdiye kadar çekilen dünyanın en eğlenceli karelerini yayınladı.

Üç başlı zürafadan kahkaha atan fok balığına kadar 2024 yılının en çok keyif veren ve güldüren yarışma adaylarından oluşan bir seçki yayınlayan The Comedy Wildlife Awards’a katılım 31 Temmuz’da sona eriyor.

Nikon The Comedy Wildlife Awards 10. yılında fotoğraf makinesiyle vahşi yaşamın en komik anlarından bazılarını yakalayan binlerce başvuru aldı. Her zaman olduğu gibi yarışma, halka açık ve yarışmaya katılmak serbest.Seçilen görüntülerin kısa listesi eylül ayında ve kazananlar ise kasım ayında duyurulacak. Kazanan görüntünün sahibi, Kenya'da Maasai Mara'da Alex Walker’s Serian şirketinin hazırladığı benzersiz bir safariye çıkacak ve Tanzanya'nın Darüsselam şehrindeki The Wonder Workshop tarafından hazırlanan el yapımı kupanın sahibi olacak. Yarışmaya son katılım tarihi olan 31 Temmuz’dan önce hem profesyonel hem amatör fotoğrafçılara yarışmaya katılmaları konusunda ilham vermek için bugüne kadarki en komik görüntülerden bazılarını yayınlandı.

The Comedy Wildlife Awards fotoğrafçılık ödülleri, 2015 yılında vahşi yaşamın ve yaşam alanlarının mizah yoluyla korunmasını destekleyen profesyonel fotoğrafçılar Paul Joynson-Hicks MBE ve Tom Sullam tarafından vahşi yaşam fotoğrafçılığının daha hafif tarafına odaklanan bir yarışma olarak oluşturuldu. Yarışma bu yıl, Küresel Güney ülkelerinde çalışan çevre koruma liderlerini destekleyen Birleşik Krallık yardım kuruluşu Whitley Fund for Nature (WFN) ile ortaklaşa yürütülüyor. WFN son 30 yılda 90 ülkede 200'den fazla çevreciye 20 milyon sterlin aktardı ve bu yarışma yaptıkları önemli işlere ışık tutmaya yardımcı olacak.

Bu yıl, Nikon Kreatörleri Cameron Whitnall, Lara Jackson ve Roxy Furman son listeye kalan adayları inceleyen jüri heyetine katıldı. TV sunucusu Kate Humble, aktör ve komedyen Hugh Dennis, dünya çapında tanınan yaban hayatı fotoğrafçıları Daisy Gilardini ile Will Burrard-Lucas ve The Born Free Foundation’dan Will Travers OBE dahil uzman jüri üyeleriyle başvuruları değerlendirecekler. Ayrıca Affinity Photo Genel Müdürü Ashley Hewson ve The Economist’in resim editörü Celina Dunlop da jüri üyeleri arasında yer alıyor.

Yarışma Kategorileri:

  • Alex Walker’s Serian Mammals (Alex Walker’ın Serian Memeliler) Kategorisi
  • Spectrum Photo Birds (Spectrum Photo Kuşlar) Kategorisi
  • ThinkTANK Reptiles and Amphibians (ThinkTANK Sürüngenler ve Amfibiler) Kategorisi
  • Fish and other Aquatic Species (Balıklar ve Diğer Su Canlıları) Kategorisi
  • Insects Category (Böcekler Kategorisi)
  • Nikon Young Photographer (Nikon Genç Fotoğrafçı) (25 yaşa kadar)
  • Nikon Junior Category (Nikon Çocuk Kategorisi) (16 yaşa kadar)
  • Amazing Internet Portfolio Category (Amazing Internet Portföyü Kategorisi)
  • Video Category (Video Kategorisi)
  • Affinity Photo People’s Choice Award (Finalistler açıklandıktan sonra)

 

 

Etiketler: fotoğraf

Yazdır e-Posta