• Anasayfa
  • Haberler
  • Canon, EOS C80 ile Profesyonel Sinema Kamerası Çözümlerini Genişleterek Yaratıcılığı Artırıyor
Canon, EOS C80 ile Profesyonel Sinema Kamerası Çözümlerini Genişleterek Yaratıcılığı Artırıyor
Haberler

Canon, EOS C80 ile Profesyonel Sinema Kamerası Çözümlerini Genişleterek Yaratıcılığı Artırıyor

Canon, film yapımı ve canlı prodüksiyonda devrim yaratacak RF yuvalı full frame sinema kamerası EOS C80'i tanıttı.

Büyük beğeni toplayan EOS R5 C ve EOS C70 modellerinin mirasını devralan EOS C80, son teknolojileri kompakt ve ergonomik bir tasarımda ustaca bir araya getirip profesyonellerin çok daha kolay bir şekilde sinematik görseller yakalamasını sağlıyor.

EOS C80, Canon'un ilk olarak bu yılın başında EOS C400'de kullanıma sunduğu devrim niteliğindeki arka aydınlatmalı (BSI) istifli CMOS sensörüne sahip ikinci sinema EOS kamerası olarak dikkat çekiyor. Bu son teknolojiye sahip sensör, minimum parazitle olağanüstü hassasiyet sunarak 16 stop’lu dinamik aralıkta muhteşem full frame 6K çekimler yapılabilmesini ve tam anlamıyla nefes kesici görseller elde edilmesini sağlıyor. 

EOS C80, 800 / 3.200 / 12.800  üçlü temel ISO değeri ile film yapımcılarının değişen aydınlatma koşullarına kolayca uyum sağlayan bu ürün, her ortamda optimum görüntü kalitesi elde edilmesini sağlıyor. Akıllı otomatik geçiş modu, haber sekansları veya canlı spor etkinlikleri gibi dinamik sahnelere ayak uydurmak için bu temel ISO seviyeleri arasında rahatça geçişi mümkün kılıyor.

Canon'un ünlü Dual Pixel CMOS AF II teknolojisinin de entegre edildiği EOS C80; keskin yüz, göz ve kafa takibinin yanı sıra yeni geliştirilen vücut ve hayvan takibi işlevleri ile çekim ne kadar karmaşık olursa olsun konunun daima odakta kalmasını sağlıyor.

Geliştirilmiş tasarım, profesyonel ölçekte bağlantı kapasitesi

Kullanıcıların beğenisini toplayan EOS C70'in kompakt ve bilindik yapısına sadık kalan EOS C80, incelikli ergonomisi ile kullanıcı deneyimini iyileştirerek özellikle elde kullanım, gimbal ve drone'lara bağlama için kullanışlı bir seçenek haline geliyor. Yeniden tasarlanan ve takıp çıkarılabilen üst sap, konforu artırırken yeni çok işlevli aksesuar kızağı, uyumlu ses aksesuarı seçeneklerini genişletiyor. Üstelik kamera, açık havada kullanıldığında daha iyi görünürlük sunan parlak bir LCD panel ve kolay kullanım için başparmağa daha yakın geliştirilmiş bir joystick tasarımına sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Canon'un PL-RF yuva adaptörünü destekleyen EOS C80, bu yenilikle film yapımcılarına Cooke /i TechnologyTM meta veri desteği gibi özellikler sunarak endüstri standardı PL yuvalı sinema lenslerine erişim imkânı tanıyor; böylece geniş bir yaratıcı olanaklar dünyasının kapılarını açıyor. Ayrıca EOS C80; kolay dosya aktarımı, uzaktan kamera kontrolü, IP akışı ve sette daha rahat iş birliği için güçlü entegre Wi-Fi ve Ethernet bağlantısında sınıfının en iyisini sunuyor.

Gerçek zamanlı lens meta verileri ve distorsiyon verilerini kaydetme/çıkartma özelliğinden faydalanan EOS C80, VFX ve sanal prodüksiyonda benzeri görülmemiş bir iş akışı verimliliği ve yaratıcı kontrol olanağı elde edebiliyor. Bununla birlikte Canon'un devrim niteliğindeki RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye Lensi ile kullanım için optimize edilen entegre VR özellikleri sayesinde artık kuşatıcı hikayeler anlatmak çok daha keyifli hale geliyor. 

Daha yüksek kayıt formatı kalitesi

EOS C80, her türden prodüksiyonun talebini karşılamak için birçok farklı profesyonel kayıt formatı ve yüksek kare hızı sunarak film yapımcılarının vizyonlarını rakipsiz bir doğruluk ve esneklikle kayda alıyor. 

6K 30p'ye kadar 12 bit Cinema RAW Light'ı destekleyen Canon'un bu yeni ürünü, XF-AVC S ve XF-HEVC S gibi yeni MP4 video formatlarını da içeriyor. Bu seçenekler, yönetilebilir dosya boyutlarıyla yüksek hızda örneklemeli 4K 4:2:2 10 bit görüntü kalitesi sunarak prodüksiyondan gönderimlere kadar tüm iş akışlarını kolaylaştırıyor. 

Canon'un Cinema EOS serisi için yeni bir dönem

Bugünün ve geleceğin film yapımcılarını güçlendirmek için tasarlanan bu devrim niteliğindeki kamera, en iyi özellikleri son teknolojili özellikler seti ile kusursuz bir şekilde harmanlıyor. Bir kameradan çok daha fazlası olan EOS C80, sınırsız olasılıklara açılan bir kapı olarak her türlü prodüksiyonun yaratıcılığını artırmayı amaçlıyor. 

EOS C80 hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler: canon, kamera

Yazdır e-Posta