• Anasayfa
  • Haberler
  • Sony, 3.5 mm Tak-Çalıştır Güç Desteği Sunan Yaka Mikrofonu ECM-L1’i Tanıttı
Sony, 3.5 mm Tak-Çalıştır Güç Desteği Sunan Yaka Mikrofonu ECM-L1’i Tanıttı
Haberler

Sony, 3.5 mm Tak-Çalıştır Güç Desteği Sunan Yaka Mikrofonu ECM-L1’i Tanıttı

Sony, zaman içinde kendini kanıtlamış ses teknolojisinin bir ürünü olan 3.5 mm tak-çalıştır güç desteği sunan yaka mikrofonu ECM-L1'i duyurdu.

Bu ürün, yayın stüdyoları ve prodüksiyon şirketleri de dahil olmak üzere profesyoneller tarafından uzun yıllardır büyük beğeni toplayan ECM-77 serisi temel alınarak geliştirildi. ECM-L1, Sony'nin profesyonel ses teknolojisindeki uzmanlığıyla her kelimenin ve her ince detayın hassas bir şekilde yakalanmasını sağlayan yüksek kaliteli ses alma performansının yanı sıra uzun kullanım süreleri için de yüksek güvenilirlik sunuyor. Ek olarak, tak-çalıştır güç desteği sunuyor ve 3.5 mm mikrofon giriş bağlantı[1] ucuna sahip çeşitli cihazlara sorunsuz bir şekilde entegre edilebilmesi sayesinde son derece çok yönlü bir kullanım sağlıyor. İğneli mikrofon tasarımı sayesinde, kamera karşısında profesyonel bir görünüm için konuşmacının yakasına veya gömleğine dikkat çekmeyecek şekilde takılabilen yeni ECM-L1, sesi net bir şekilde almaya devam ederek röportajlar, belgeseller, drama çekimleri, vloglar ve canlı yayınlar için ideal bir seçenek oluyor.

Son yıllarda, video içeriği üreten içerik oluşturucularındaki sayısal artışla birlikte, ses kalitesini iyileştirme konusunda artan bir talep olduğunu gören Sony, mikrofon serisini genişleterek çeşitli durumlarda yüksek kaliteli ses kaydını desteklemeye devam ediyor.

Profesyonel ses teknolojisi ile geliştirilmiş yüksek kaliteli ses alma performansı

ECM-L1, uzun yıllardır yayın istasyonları ve diğer kuruluşlar tarafından kullanılan ECM-77 serisi temel alınarak tasarlanıyor. Mikrofonun kapsülündeki sabit elektrot plakası, sert bir seramikten üretiliyor ve bu sayede üstün titreşim özellikleri, hızlı yükselme süresi ve yüksek çözünürlükle mükemmel ses kalitesi sağlamaya devam ediyor. Ayrıca, mikrofon kapsülü, gereksiz dış rezonansı bastırmak için işlenmiş pirinç bir dış yüzeyle kaplanıyor ve net, canlı ses alımını mümkün kılıyor. Yüksek saflıktaki OFC (oksijensiz bakır) kablo ise ses iletim kaybını azaltarak yüksek ses kalitesini koruyor.

Siz kayda odaklanabilin diye yüksek güvenilirlik

Dayanıklı pirinç muhafaza, mikrofonu koruyarak çekim alanlarında zorlu kullanıma rağmen aşınma ve yıpranmaya karşı dayanıklılığını sürdürüyor. Ayrıca, 2.2 mm çapındaki kablo kırılmalara karşı direnç gösteriyor ve kayıt cihazıyla bağlantı noktasında kullanılan kilitleme halkası[2], bağlantının kazara gevşemesini önlüyor.

Rüzgar ve patlama seslerini azaltmak için iki tip rüzgar filtresi bulunuyor: metal ve sahte kürk. Daha göze çarpmayan bir estetik için metal seçeneği tercih edilebiliyor veya çekim senaryosuna bağlı olarak ek rüzgar gürültüsü azaltımı sunan sahte kürk seçeneği kullanılabiliyor.

Geniş bağlantı desteği için tak-çalıştır güç özelliği

ECM-L1 yaka mikrofonu, bağlandığı cihazdan güç alan tak-çalıştır güç desteği sunuyor. Kamera, akıllı telefon, kablosuz mikrofon, IC kayıt cihazı ve bilgisayar gibi 3.5 mm mikrofon giriş terminaline sahip çok çeşitli cihazlara bağlanabiliyor ve bu sayede birçok farklı kullanım senaryosu için yüksek kaliteli ses kaydı sağlıyor.

ECM-L1 hakkında detaylı ürün bilgisi için lütfen ziyaret ediniz: https://www.sony.com.tr/electronics/degistirilebilir-lensli-fotograf-makineleri-mikrofonlar/ecm-l1

ECM-L1 ve Sony'nin diğer görüntüleme ürünleriyle çekilen özel hikayeleri ve heyecan verici içerikleri, içerik oluşturucuları bilgilendirmek, eğitmek ve onlara ilham vermek için oluşturulan www.alphauniverse.com adresinde bulabilirsiniz.

Yazdır e-Posta