İstanbul Photo Awards 10. Yıl Sergisi New York'ta Açıldı
Haberler

İstanbul Photo Awards 10. Yıl Sergisi New York'ta Açıldı

Anadolu Ajansı’nın düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması İstanbul Photo Awards 10. yılındaki ikinci sergisi AA  Genel Müdürü Serdar Karagöz’ün ev sahipliğinde New York’ta bulunan Türkevi’nde açıldı.

Sergi açılışına Türkiye'nin New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız ile Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur'un yanı sıra çok sayıda büyükelçi, diplomat, uluslararası temsilci, akademisyen ve medya mensubu ile davetli hazır bulundu.

Etkinliğe ev sahipliği yapan AA Genel Müdürü Karagöz, açılış konuşmasında, her fotoğrafın bir belge ve anı oluşturduğunu belirterek, "İlk 'camera obscura'dan günümüzün dijital fotoğrafçılığına kadar birçok şey değişti. Değişmeyen tek şey, her fotoğrafın bir belge olmasıdır. Çünkü fotoğraf, zamanın ve belleğin inşasının tanığıdır." dedi.

Bu sene Filistinli fotoğrafçı Mohammed Salem'in "Yeğeninin Ölü Bedenine Sarılan Filistinli Kadın" başlıklı çalışmasıyla 10. İstanbul Fotoğraf Ödülleri'nde "Yılın Fotoğrafı" ödülünü aldığını kaydeden Karagöz, İstanbul Photo Awards'ta seçilen fotoğrafların, sadece insan acılarını belgelemekle kalmadığını, aynı zamanda toplumların kolektif hafızasını da inşa ettiğini vurguladı.

Ödül kazanan fotoğrafların yer aldığı sergi 7-12 Kasım tarihleri arasında Manhattan bölgesinde bulunan Blue Gallery’de ziyaret edilebilecek.

Daha detalı bilgi için https://www.aa.com.tr/tr/kurumsal-haberler/istanbul-photo-awards-10-yil-sergisi-new-yorkta-acildi/3363401 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: etkinlikler, fotoğraf

Yazdır e-Posta